سدان برقی ولوو ES90 معرفی شد. ولوو که در سالهای اخیر بیشتر بهخاطر شاسیبلندهای خود شناخته شده است، این هفته با رونمایی از مدل ES90 نشان داد که فناوری برقیاش نهتنها در خودروهای کراساوور و شاسیبلند، بلکه در یک سدان کلاسیک نیز میتواند کارآمد و جذاب باشد. این خودرو که در کلاس سدانهای سایز متوسط قرار میگیرد، نهتنها عملکرد فنی چشمگیری دارد، بلکه از نظر طراحی نیز توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. با تلفیقی از طراحی زیبا، برد مسافتی بالا، فناوریهای پیشرفته و عملکرد فنی قابلتوجه، ولوو ES90 بدون شک رقیبی جدی برای بامو i5 و مرسدس EQE محسوب میشود و میتواند انتخابی ایدهآل برای کسانی باشد که به دنبال یک سدان برقی باکیفیت، مدرن و کارآمد هستند.
مشخصات ظاهری ولوو ES90
ولوو ES90 برای رقابت مستقیم با خودروهایی نظیر بامو i5 و مرسدس EQE طراحی شده است و با طول 5 متر، چهرهای متمایز و مدرن دارد. طراحی قسمت جلوی آن جسورانه و قدرتمند بوده و در کنار خطوط نرم و روان بدنه، ترکیبی از سادگی و زیبایی را به نمایش میگذارد. فرم کلی بدنه با طراحی فستبک شکل گرفته است که ظاهری اسپرت و دینامیک به خودرو میبخشد. اگرچه در نگاه اول یک سدان سنتی به نظر میرسد، اما در حقیقت یک لیفتبک است که امکان استفادهی بهینه از فضای عقب را فراهم میکند. البته، در مقایسه با بامو i5، فضای صندوق عقب آن اندکی کمتر است.
کابین ولوو ES90
در فضای داخلی، ولوو توجه ویژهای به راحتی سرنشینان، بهویژه در قسمت عقب، داشته است. فاصلهی محوری 3.1 متر این خودرو، بیش از 10 سانتیمتر از بامو i5 طولانیتر است که این موضوع تأثیر محسوسی بر راحتی سرنشینان عقب دارد و فضای جادارتری را در اختیار آنها قرار میدهد.
فضای داخلی ES90 ترکیبی از فناوریهای پیشرفته و طراحی مینیمالیستی است. صفحهنمایش دیجیتال 9 اینچی پشت فرمان و یک نمایشگر عمودی 14.5 اینچی لمسی با فناوری داخلی گوگل، مرکز کنترل سیستمهای خودرو را تشکیل میدهند. طراحی داخلی از مواد روشن و باکیفیت است تا احساس فضای باز و آرامش بیشتری را برای سرنشینان فراهم کند. همچنین، این خودرو به یک سنسور لیدار برای رانندگی نیمهخودران مجهز شده است که در قسمت بالای شیشهی جلو قرار دارد. هرچند این فناوری در زمان عرضهی اولیه خودرو غیرفعال خواهد بود، اما در آینده و با بروزرسانی نرمافزاری، امکان استفاده از آن فراهم خواهد شد.
مشخصات فنی ولوو ES90
از نظر قوای محرکه، ES90 در سه نسخه مختلف عرضه میشود. مدل تکموتوره Extended range دارای 328 اسب بخار قدرت است و میتواند در 6.9 ثانیه از حالت سکون به 100 کیلومتر در ساعت برسد. مدل دو موتوره استاندارد، که از دو موتور الکتریکی بهره میبرد، قدرتی معادل 443 اسب بخار دارد و زمان شتاب صفر تا صد آن 5.5 ثانیه است. اما برای کسانی که به دنبال عملکردی فراتر هستند، ولوو نسخهی دو موتوره پرفورمنس را با قدرت 671 اسب بخار ارائه میدهد که قادر است تنها در 4 ثانیه به 100 کیلومتر در ساعت برسد. تمامی این مدلها، طبق سیاست ایمنی ولوو، دارای سقف سرعت محدود شدهی 180 کیلومتر در ساعت هستند.
در حالی که بامو i5 در بهترین شرایط و با استفاده از باتری 81 کیلوواتساعتی خود تنها 573 کیلومتر را با یک بار شارژ طی میکند، ولوو ES90 با باتری 102 کیلوواتساعتی قادر است 700 کیلومتر را طی کند. نسخههای دو موتوره از این خودرو از باتری بزرگتر بهره میبرند، درحالیکه مدلهای تک موتوره دارای باتری 88 کیلوواتساعتی هستند که همچنان برد قابلتوجه 650 کیلومتر را ارائه میدهد.
شارژ سریع، یکی دیگر از ویژگیهای برجستهی این خودرو است. برخلاف شاسیبلند برقی EX90، مدل ES90 از سیستم 800 ولتی بهره میبرد که میتواند ورودی 350 کیلوواتی را پشتیبانی کند، در حالی که بامو i5 تنها توانایی دریافت 250 کیلووات را دارد. این قابلیت به ولوو این امکان را میدهد که تنها در 10 دقیقه بتواند 300 کیلومتر برد اضافی به خودرو بیفزاید. علاوه بر این، وجود یک صندوق جلوی کوچک برای نگهداری کابلهای شارژ، یکی دیگر از مزایای این خودرو در برابر رقیب آلمانی خود است که چنین قابلیتی را ارائه نمیدهد.
گزارش