رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ از اصلاح ساختار حقوق ورودی خودرو در جریان بررسی لایحه بودجه خبر داد و اعلام کرد کف حقوق گمرکی واردات خودرو روی ۴ درصد تثبیت شده است.
به گفته غلامرضا تاجگردون، در روند بررسی بودجه سال آینده، ساختار پیچیده و چندلایه حقوق ورودی خودرو مورد بازنگری قرار گرفت و برای سادهسازی و شفافسازی فرآیند واردات، حداقل حقوق گمرکی خودرو ۴ درصد تعیین شد.
وی همچنین به تغییر سقف ارزی واردات خودرو اشاره کرد و افزود: در حالی که در لایحه پیشنهادی دولت، سقف ارزی واردات خودرو حدود ۳۰۰ میلیون دلار پیشبینی شده بود، مجلس این رقم را به حدود یک میلیارد دلار افزایش داد تا امکان تنظیم بهتر بازار خودرو و پاسخگویی به تقاضا فراهم شود.
رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ با بیان اینکه در خصوص میزان حقوق گمرکی مازاد بر ۴ درصد نیز تصمیمگیری شده است، تصریح کرد: بر اساس توافق صورتگرفته میان مجلس و دولت، تعیین نرخهای بالاتر از کف ۴ درصد در اختیار دولت خواهد بود تا در چارچوب مصوبات هیأت وزیران اعمال شود و برای هرگونه تغییر، نیازی به طی فرآیندهای پیچیده و زمانبر قانونی نباشد.
بر این اساس، به نظر میرسد با تثبیت کف حقوق گمرکی و افزایش سقف ارزی واردات، سیاستگذار به دنبال ایجاد انعطاف بیشتر در مدیریت بازار خودرو و تسهیل روند واردات در سال ۱۴۰۵ است.








