CAMC S11
چ, 12 آذر 1404
روزبه نوروزیان
معرفی بازیگر جدید لیگ کشنده های 500 اسب بخاری بازار
European truck imports
ش, 08 آذر 1404
تحریریه اتومبیل فارسی
توسط شرکت‌های توسط ره نیاز ایستا و آسیا گستر کارن:
Mercedes Benz eIntouro
ی, 20 مهر 1404
تحریریه اتومبیل فارسی
نمایش ای اینتورو، در باس ورد 2025 
farda diesel sani 525
ش, 12 مهر 1404
تحریریه اتومبیل فارسی
کشنده تک محور سانی چه ویژگی‌هایی دارد؟
نگاهی به «جامبوکروزر»، بلندترین اتوبوس دوطبقه‌ی جهان
پ, 09 مرداد 1404
مرصاد آقابابارنگرز
موتور V12 و امکانات لوکس
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5

دوشنبه، 30 تیر 1404
اشتراک‌گذاری Copied!
اتومبیل فارسی - تولید اتوبوس بین شهری در ایران خودرو دیزل
بازاری که از دست رفته است

حمیدرضا منجی مدیرعامل ایران خودرو دیزل در نامه‌ای اعلام کرده که این شرکت قصد دارد تولید 500 دستگاه اتوبوس بین شهری را در دستور کار قرار دهد، این شرکت توافقات اجرایی و تخصیص ارز برای تامین قطعات این اتوبوس را آغاز کرده است. هرچند در این نامه شرکت بین‌المللی طرف قرار ایران خودرو دیزل معرفی نشده است اما با توجه به همکاری قبلی ایران خودرو با فوتون چین به نظر می‌آید یکی از محصولات این شرکت انتخاب شده است.

با توجه به هدف تعیین شده ایران خودرو دیزل برای تولید 500 دستگاه اتوبوس بین شهری در فاز اول واردات این اتوبوس به نظر می‌رسید قرار است ظرفیت‌های خالی این شرکت به تولید این اتوبوس اختصاص یابد این در حالی است که ایران خودرو دیزل بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته تنها 50 دستگاه اتوبوس در ایران خودرو دیزل ساخته و روانه بازار کرده است. این آمار در سال 1402 نزدیک 450 دستگاه بوده اتوبوس بوده که اکثرا مربوط به اتوبوس شهری است.

گفتنی است با توجه به محدودیت‌های تخصیص ارز در کشور باید دید اتوبوس بین شهری ایران خودرو دیزل چه زمانی به مرحله تولید خواهد رسید و با توجه به سپری شدن 4 ماه از سال چند دستگاه به طور واقعی عملیاتی خواهد شد در کنار این موضوع باید توجه داشت در سال 1402 تقریبا 850 دستگاه و در سال 1403 تنها 820 دستگاه اتوبوس در کل کشور تولید شده است که این شامل اتوبوس شهری و بین شهری بوده و با توجه به نیاز کشور اما هیچگاه ظرفیت تولید فراتر نرفته است و جالب آنکه ایران خودرو دیزل زمانی ظرفیت تولید نیمی از توان کشور برای خرید اتوبوس را داشته است اما این سهم بازار را نیز از دست داده است و جای خود را به رقبای خصوصی خود داده است.

 

AutomobileFa IKD Letter 14040429

در همین زمینه

شبکه‌های اجتماعی