پنج سال پیش، شرکت نامدار میتسوبیشی موتورز بر آن بود تا عرصه رقابت در بازار اروپا را ترک گوید، اما دیری نپایید که از این تصمیم منصرف شد و در تصمیمی هوشمندانه، مسیری دیگر در پیش گرفت. این شرکت به جای خروج، به خلق مجموعهای جدید از محصولات روی آورد و با افزودن مدلهایی که در حقیقت نسخههایی با نشان تجاری متفاوت از محصولات رنو بودند، سبد کالای خود را در این قاره غنی ساخت. پیش از این، هاچبک میتسوبیشی کلت، که همان رنو کلیو است، و شاسیبلند میتسوبیشی ASX، که در اصل رنو کپچر میباشد، در اختیار خریداران اروپایی قرار گرفته بود. اکنون، پرده از رخسار سومین محصول برداشته شده است: کراساوور درشتاندامتری با نام میتسوبیشی گراندیس.
این نام در اذهان، خاطرهای آشنا را زنده میکند؛ نامی که بر یک مینیوَن جمعوجور نهاده شده بود که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ در کارخانههای ژاپن و تایلند به تولید میرسید. گراندیس اصیل، بر پلتفرمی مشترک با کراساوور اوتلندر بنا شده بود و در بسیاری از کشورهای جهان، از جمله روسیه، به فروش میرسید. جانشین معنوی آن، مینیوَن میتسوبیشی دلیکا D:5 بود که همچنان ردای خدمت بر تن دارد. حال، نام گراندیس به خودرویی به کلی متفاوت و امروزی اعطا گشته است.
میتسوبیشی گراندیس جدید، در واقع نسخهای بازطراحیشده از کراساوور اروپایی رنو سیمبیوز مدل ۲۰۲۴ است؛ خودرویی که خود، قامتی کشیدهتر از رنو کپچر دارد. بدین ترتیب، در خانوادهی میتسوبیشی، مدلهای ASX و گراندیس اکنون دو جلوه از یک محصول به شمار میروند. گراندیس جدید که طولی معادل ۴۴۱۰ میلیمتر دارد، با فضایی پنجنفره طراحی شده و گنجایش صندوق بار آن، بسته به چیدمان صندلیها، از ۴۳۴ تا ۱۵۸۲ لیتر متغیر است.
تفاوت این مدل جدید میتسوبیشی با همتای فرانسوی خود، تنها به قلم طراحان محدود میشود. چهرهی خودرو با پیروی از سبک امضای شرکت، موسوم به «سپر دینامیک» (Dynamic Shield)، آراسته شده است، اما درپوش موتور، گلگیرها، چراغهای اصلی و حتی چراغهای روشنایی روز با طراحی نامتعارفشان، همگی از رنو سیمبیوز به یادگار ماندهاند. در نمای عقب، تمایزها اندکی بیشتر به چشم میآید؛ گراندیس از یک درب پنجم اختصاصی با بخشهای وسیعتری از چراغهای عقب بهره میبرد، هرچند این درب در همان چارچوب سیمبیوز جای گرفته است. رینگهای ۱۷ تا ۱۹ اینچی نیز با طرحی منحصر به فرد، سیمای این خودرو را از همزاد فرانسویاش متمایز میسازند.
درون کابین، تنها دو تفاوت ظریف به چشم میخورد: یکی نشان میتسوبیشی که بر مرکز فرمان نقش بسته و دیگری، اهرم انتخاب دنده که از خودروهای داچیا قرض گرفته شده است. در سایر جنبهها، فضای داخلی گراندیس، آینهای تمامقد از کابین سیمبیوز است. ردیف عقب صندلیها نیز این قابلیت را دارد که تا ۱۶۰ میلیمتر به صورت طولی جابجا شود و بدین شکل، فضای صندوق بار را متناسب با نیاز تغییر دهد. چهار سطح از تجهیزات با نامهای سنتی میتسوبیشی (Inform، Invite، Intense، و Instyle) برای انتخاب خریداران مهیاست و در میان امکانات رفاهی، کروز کنترل تطبیقی نیز با نام تجاری MI-Pilot خودنمایی میکند.
در قلب نسخه پایهی کراساوور میتسوبیشی گراندیس، یک پیشرانهی ۱.۳ لیتری توربوشارژ بنزینی با توان ۱۴۰ اسب بخار میتپد که به یک سیستم استارتر-ژنراتور ۱۲ ولتی مجهز شده است. اما نکته قابل توجه آنجاست که اگر رنو سیمبیوز بنزینی تنها با جعبهدندهی شش سرعتهی دستی عرضه میشود، برای گراندیس یک جعبهدندهی هفت سرعتهی رباتیک دوکلاچه نیز به عنوان یک گزینه بالاتر در نظر گرفته شده است. گزینهی جایگزین، سامانه هیبریدی نسل نوین رنو موسوم به E-Tech است که در بهار گذشته رونمایی شد. این سامانه از ترکیب یک موتور ۱.۸ لیتری تنفس طبیعی، یک جعبهدندهی رباتیک سه-محوره بدون سنکرونایزر و کلاچ، و یک موتور الکتریکی تشکیل شده که نیروی ترکیبی ۱۵۸ اسب بخار را تولید میکند. در تمامی نسخهها، قدرت پیشرانه تنها به چرخهای جلو منتقل میگردد.
کراساوورهای میتسوبیشی گراندیس در همان کارخانهی اسپانیایی رنو واقع در وایادولید، در کنار سیمبیوز، کپچر و ASX، پا به عرصه وجود خواهند گذاشت. فروش این خودرو از سهماهه پایانی سال جاری در اروپا آغاز خواهد شد، اما بعید به نظر میرسد که این گراندیس جدید، مرزهای قاره کهن را درنوردد و در بازارهای دیگر جهان عرضه شود. سرانجام، باید منتظر ماند تا در تاریخ هفدهم سپتامبر، از چهارمین محصول این شرکت نیز پردهبرداری شود: شاسیبلند تمام الکتریکی میتسوبیشی اکلیپس کراس که جلوهای دیگر از رنو سنیک E-Tech خواهد بود.
گزارش